12-04-08

Lentejogging KFC Flandria - Ravels

Gisteren m'n eerst jogging(wedstrijd) gelopen van 2008.
Je kon kiezen uit 1 - 2  of 3 rondjes van elk 3.6 km, ik koos natuurlijk voor het laatste. Een snelheidstraining over 10.8 km, een geschikte training voor Antwerpen.

Traditiegetrouw op zo'n joggings, starten de 3 afstanden samen, wat als gevolg geeft dat diegene die voor de kortste afstand gaan, liefst van voren staan (of ze nu echt snel lopen of niet, daar kijken ze niet naar). Ik zette me ongeveer halverwege, aan de zijkant zodat ik snel naar voren kon opschuiven de eerste honderden meters.

Ik had m'n Garmin ingesteld op 4min/km, na de eerste km zat ik exact op schema. Ondertussen nog een paar gasten voorbij gestoken zodat de voorliggers al goed uitgedund waren. Voor mij liep een groepje van 3 man, ik volgde in hun kielzog op een 20tal meter. Halverwege de 2de ronde was ik dit groepje al bijgebeend (eigelijk waren zij afgezwakt) en liepen we vlot verder. De laatste km van deze 2de ronde werd blijkbaar de gaskraan lichtjes opengezet, we volgde moeiteloos, totdat ik doorhad dat de koploper z'n finish voorbereidde. Dus niet meer gevolgd, bij het ingaan van de 3de ronde was ons groepje herleid naar 2, en kort daarop nam ik het voortouw (met een hard gehijg in menne nek), daarbij nog een voorligger ingehaald die nog aanpikte. Geleidelijkaan trok ik het tempo nog wat strakker. De hijger moest lossen en een andere voorligger kwam in het vizier. Deze ook nog ingehaald en ik merkte dat ook hij kort daarop mij moest lossen. De laatste km kwam ik echt los, het tempo versnelde zodat niemand mij nog kon voorbijsnellen en ik finishte op 40min41sec, volgens Garmin 10.44 km, wat toch bijna 15.4km/u gemiddeld is.

ravels

Ik voelde me echt toppie, mocht de finish 5-10 km verder gelegen hebben, het had geen probleem gegeven (alleen trek je dan het tempo pas op - als dat dan nog kan - in de laatste km's). Na een minuutje uithijgen en wat bijtanken was ik alweer de oude en kon ik gaan uitkijken naar het klassement (ik geloof dat ik 10de ben van de ??) en ons madame gaan ophalen in Turnhout (zie haar blog) waar ze uitvoerig getest werd.

Seffens een rustige 12km en morgen 21km en m'n weektotaal zou rond 60km moeten liggen. Inderdaad het afbouwen in km omvang werd deze week al gestart, we willen toch niet oververmoeid in Antwerpen starten hei.

 

09:25 Gepost door Wim in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Met zo'n hijger achter mijn gat zou ik ook gas bijgeven denk ik!

Gepost door: Homer | 12-04-08

Klaar!! Helemaal klaar voor volgende week!! Heel veel succes!!

Gepost door: Tiny | 12-04-08

Heeeeeel veeeeel succes in Antwerpen Marathon !!

Gepost door: Bjorn Paree | 16-04-08

De commentaren zijn gesloten.