03-04-08

correctie

Ik twijfelde even of ik op 31 maart nog zou gaan lopen, de rustdag van zondag was zeker nodig na 5 inspannende dagen, misschien was een 2de rustdag ook niet slecht. Maar 's avonds kon ik me niet meer inhouden : ik zou een rustige duurloop doen van een uurtje, goed voor een dikke 12km, zodat m'n maandtotaal bijna op 344km kwam.

Dinsdag stond een lange duurloop van 21km op't program. Ik wilde direct na't werk vertrekken, maar bij thuiskomst stond Smurfineke in haar outfit: dan maar gewacht tot 8 uur, zodat m'n eten toch al wat gezakt was. Vertrokken in de schemering naar het bos achter Janssen Pharmaceutica en van daaruit naar het Giels Bos. Als ik dan verder door wilde lopen naar de Lilse Bergen was het toch al ferm donker, het pad was niet meer te zien: enkel op de "tast" lopen : blik op oneindig en tussen de rij bomen links en rechts manouvreren. De aansluiting naar de Industriezone was ook al zo donker (ik voelde me precies wat licht in m'n hoofd want ik had het gevoel dat ik niet meer zo recht liep. De straatlichten waren een geschenk uit de hemel, enkel de hemelsluizen lieten me twijfelen of ik niet vroeger zou stoppen. Maar vermits we toch al wat nat waren, liep ik maar ineens door langs de baan richting Vlimmeren om na 3km over te steken en huiswaarts te lopen. Op 2km van de finish werd ik zelfs verplicht een sanitaire stop te nemen langs de grote baan (vlug een karspoor opgezocht zodat ik niet al te veel in de kijker liep). 10minuutjes later was ik thuis

Gisteren stond er 10km op't program, ik was nog aan't verzinnen of ik er een tempoloop van zou maken of een gewone duurloop. Ik koos voor de uitdaging, alleen had ik geen zin om langs de weg te lopen. Dan maar het bos in. Ik had m'n Garmin op 40 minuten gezet zodat ik 4 min/km moest lopen. Het inlopen langs de grote weg naar het bos had ik toch moeite om m'n tempo te houden. Eens het bos in, was de wind wel weg maar het parcours zorgde toch ook niet echt voor een flitsende loop. Na 4km hield ik het tempo  voor bekeken en ging ietsjes rustiger lopen. Maar al bij al bleef m'n achterstand op de vooropgestelde tempo slechts op 30 m/km. De laatste ronde in het bos richting huiswaarts kon ik het terug opbrengen om iets meer gas te geven. Dit werd nog vergemakkelijkt toen ik op het fietspad kwam. De achterstand was nog maar 60m, met nog een 800 m te gaan probeerde ik deze achterstand nog weg te werken. Die laatste 800m liep ik precies de ziel uit m'n lijf, ondanks het moordend tempo bleef ik volharden. Maar ik was toch heeel blij wanneer de training voltooid was. 39min57 was de eindtijd: ik was best blij dat ondanks de zware inspanningen in't bos, ik toch nog m'n beoogde tijd wist te halen.

Gelukkig vond ik toen m'n ziel nog terug zodat ik rustig naar huis kon wandelen en aan m'n 2 dagen recup kon beginnen.  Inderdaad, vandaag en morgen loop ik NIET. Zo zou ik zaterdag en zondag goed uitgerust moeten zijn om dan 15 en 32 km te lopen zodat m'n weektotaal op 90km zou moeten komen.

 

18:22 Gepost door Wim in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Wim, toch stilletjes aan beginnen afbouwen, je staat er schitterend voor, laat het feest niet vergallen door een of andere onnodige blessure. Zien mekaar in antwerpen !

Gepost door: marc devloo | 03-04-08

Schot in de roos!! Dat gaat Antwerpen voor je worden.

Gepost door: Tiny | 03-04-08

De commentaren zijn gesloten.