23-03-08

in topvorm

Het gaat goed, het loopt zelfs uitstekend, hopelijk een voorbode voor Antwerpen.

23 mrt krt

De week begon al met een rustdag, eigenlijk had ik wel een herstelloopje willen doen maar het draaide anders uit.

Dinsdag een rustige duurloop in't bos, efkens zien of we nog last hadden van die voorbije 36 km: niet dus, ok.

Woensdag terug naar het bos voor een fartlektraining  en donderdag een korte langzame duurloop.

Vrijdag, rustdag en gisteren zaterdag tegen 11 uur vertrokken voor een rustige bosloop met 2 bruggetjes over de autostrade: zalig loopweer, zachter dan voorspelt en een stralend zonnetje en al maar goed dat we niet gewacht hadden tot de namiddag want dan was het ineens grauw en af en toe nat.

Vandaag stond dan een soort oefenwedstrijd (in m'n 1tje) op het programma: 1/2 Marathon aan Marathontempo. Ook vandaag pas iets voor 11 uur vertrokken: stralend zonnetje, licht briesje, en rond de 7°. een short met dun t-shirtje moest genoeg zijn samen met een drankgordel met 1 flesje.

De eerste km proberen niet te traag te lopen zodat het beoogde tempo van 4.15min/km  na een goei 2km op schema zat. Dan de Vaart tot Rijkevorsel met af en toe een lichte bries en af en toe toch een tandje bijsteken (ik zag dit tempo toch geen 42km lang volhouden) , dan naar Oostmalle om van daaruit binnendoor naar Vlimmeren te lopen en dan naar Beerse. Vanaf Oostmalle was het de lichte bries in de rug en dat zorgde toch voor een ontspannen gevoel, regelmatig controleren dat we niet te traag of te snel liepen. Ik had dus net voldoende drinken mee, de laatste slok was toen ik de eindmeet wist te bereiken na 1u29min01sec, exact 3 minuten trager dan Eindhoven MAAR met nog veel marge over. Ik was dan ook verbaasd dan ik slechts 148 bpm gemiddeld en max 153 bpm had gelopen.

Dus m'n doelstelling om die 3uur grens te halen in Antwerpen blijkt al minder utopisch, zelfs zeer realistisch te worden, met nog 28 dagen te gaan we zeker niet zot doen, de volgende 2 weken nog 2 dertigers afhaspelen en zeker niet overdrijven met de km's.

21:54 Gepost door Wim in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

loopt goed!! Je trainingen gaan prima. Je streeftijd zit er aan te komen.

Gepost door: Tiny | 23-03-08

STERK BEZIG !

Gepost door: marc devloo | 24-03-08

Knap seg! Knappe trainingen. Dat beloofd in Antwerpen.

Gepost door: Carmen | 24-03-08

Dat gaat daar in Antwerpen dik in orde komen.

Gepost door: Marc | 25-03-08

Je bent de vliegende flesjes nog vergeten na die geweldige teenstoot (hihihi).

Gepost door: Smurfineke | 29-03-08

De commentaren zijn gesloten.