08-03-08

6 weeks and counting

We hebben deze week weeral goed gelopen, goed voor :

  • net geen 6 uur
  • net geen 76 km

week9

Vrijdag, Vermits vrouwlief eerst nog naar een receptie moest en we pas tegen 19.00 uur gingen gaan eten had ik nog tijd om een loopje te doen. Ik zou zeker 1 uur lopen en als het meeviel kwamen er nog wel een paar km's bij. Bij mij is het nogal dikwijls dat er nog een paar km's bijkomen, deze keer richting Lilse Bergen en in de heuvels wat aan rondkeuvelen geweest, zelfs stukken van het MTB-parcours gedaan. Na 16.5km en 1u21 later was ik terug thuis zodat ik nog ruimschoots de tijd had om me te wassen en netjes te maken voor ons etentje. Het was heeel lekker, maar ik heb weer naam kunnen maken doordat ik voor de kindjes vuilbak mocht spelen. Nog een lekkere Dame Blanchke erbij en ons buikje was voldoende gevuld.

Vandaag wilde ik 30km lopen, uiteindelijk pas om 11 uur vertrokken. Ik wilde niet op een lege maag vertrekken, zeker niet na zo'n maaltijd gisteren. 2 Busjes drinken moesten ervoor zorgen dat ik onderweg niet zou uitdrogen. Ik speelde met de gedachte: waar gaan we lopen en aan welk tempo. Vorige week had ik de 30km aan 12km/u gelopen en ik wilde eigelijk iets rapper gaan dus was trainen op losse ondergrond uitgesloten. Op de verharde weg heb je zowiezo al minder wrijving zodat je snelheid automatisch hoger ligt. Ik stelde de Garmin in op 30 km en eindtijd van 2u18min.

Ik besloot om "efkens" naar Ravels te lopen via de Vaart: na 15 km en 68 minuutjes was ik op bestemming: lekker gelopen met een zwak zonnetje en een beetje wind (voornamelijk van achter opzij). Toen ik 180° moest draaien voelde ik de wind al recht in m'n gezicht: dus knokken tegen de wind en dat de hele weg terug, soms een beetje te hard want m'n 13km/u werd soms vlot overschreden. Af en toe toch wat moeten dimmen want het was nog geen wedstrijd maar een snelle duurloop. Uiteindelijk de klus geklaard in 2u16, de 2de helft even snel gelopen dan de eerste. (op het einde wel efkens kuren gehad met de Garmin omdat het signaal weg was).

8 mrt
En nu rusten tot maandagavond, dan kan de volgende trainingsweek beginnen met als klapper volgende week zondag de natuurwandeling in Turnhout (30 km + 6.5 km naar huis) en zou het weektotaal ergens in de 80 moeten uitkomen: de grens van 90km ga ik bewust niet overschrijden, weken van 70-ers en 80-ers zijn meer dan voldoende als voorbereiding voor Antwerpen.

21:32 Gepost door Wim in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

heb er vandaag 27 gelopen in net geen drie uur, maar ben er ook wel blij mee. ben echt benieuwd wat antwerpen gaat worden; heb onderweg aan de prestatie van je mams moeten denken, ongelooflijk knap, ik ben 20 jaar jonger en haal zelfs haar snelheid niet over 27 km ...

Gepost door: marc devloo | 08-03-08

Na dergelijke trainingen heb je wel een rustdagje verdient.

Gepost door: Marc | 10-03-08

De commentaren zijn gesloten.