05-03-08

nog 6.5 week

Wat hebben we de afgelopen week allemaal uitgespookt qua training?

2 mrt

We begonnen met een snelle duurloop op maandag, gevolgd door een rustdag op dinsdag, op deze manier kon m'n knie sneller recupereren.

Woensdag en donderdag was er een gewone duurloop in't bos en vrijdag stond er een stevige tempotraining op't program.

Zoals je ziet ben ik weeral te snel geweest, de vooropgestelde 14.5km/ bleekt makkelijk haalbaar en we legden onderweg de lat dan maar wat hoger. Uiteindelijk tegen meer dan 15km/u de 14.5 km afgelegd wat eigelijk al een nieuwe PR is voor mij, en de hartslag doet nog uitschijnen dat er nog ruim marge was. De rustdag op zaterdag was dan ook welkom om eventuele stramme spieren wat rust te gunnen.

Zondag, na meer dan een maand nog eens een 30-er uit de kast gehaald. Deze keer slechts een 3tal keren een steekje in de knie gevoeld, voor de rest ging alles vlot

Maandag een gewone duurloop van 9km en gisteren een extreem lage duurloop gedaan van 12km met de laatste km's slechts aan 10.6km/u. Dit resulteerde in een gemiddelde hartslag van 126 en een max van 132. Het liep wel goed, af en toe wat last van sneeuwval, maar ik had eigelijk niet het gevoel dat ik aan't lopen was. Af en toe wat last van m'n ademhalingsritme omdat ik dit trage tempo niet ken.

Vandaag een 8km tempotraining met oplopend tempo van gemiddeld  4.26min/km naar 3.45min/km.

En m'n knie?  tijdens het lopen helemaal geen last meer gehad. Enkel een licht gevoel vlak nadat ik gestopt ben, dus beter en beter.

Antwerpen, we geraken in vorm en we komen om een PR neer te zetten.

En, we zijn goed vertegenwoordigd: ik, m'n moeder zorgen voor een niet te vergeten Marathon en Christine gaat de 10 mijl te kijken zetten!

19:34 Gepost door Wim in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Ik denk dat je Jalabert en Armstrong zult evenaren, onder de 3 uur dus !!!

Gepost door: marc devloo | 05-03-08

Foei zeg, zo de stress op je vrouwke leggen.
Och ja, dat is waar ik heb zowiezo een PR als ik de 10 mijl uitloop. Hihi, tis mijnen eerste.

Gepost door: Smurfineke | 05-03-08

Kwartje valt!! Nu pas in de gaten dat ik op de site ben aanbeland van de man van Smurfinneke!! Die a.s. marathon gaat wel goed komen.

Gepost door: Tiny | 08-03-08

De commentaren zijn gesloten.