14-02-08

koekoek

hier zijn we nog eens!

En wat is er zoal veranderd na 9 dagen: toch wel het een en ander.

Vorige week was ik verplicht het wat rustigeraan te doen wat m'n knietje bleef maar protesteren:

Allereerst was er de 6de een snelle duurloop van een dikke 13km, de laatste 5km begon ik een zeurderige pijn te voelen aan de buitenkant van m'n linkerknie met af en toe wat scherpere steken, ik liep gewoon door tot ik thuis was. Thuis voelde ik niets meer, maar als ik in bed lag en op m'n zij lag voelde ik toch wel iets, ook de dag daarop bleef ik een licht zeurderige pijn voelen.  Het was zowiezo een rustige week dus zou ik het nog rustiger aan doen dan voorzien.

7 en 8 februari waren rustdagen, af en toe wat ontstekingsremmers genomen om erger te voorkomen. Vrijdagmorgend waren we trouwens al op weg naar Center Parcs zodat we ten volle konden genieten van het water, het weer, de natuur.

Zaterdagmorgend dan een poging gedaan om van ons huisje naar het bos te lopen om daar een wandelparcours van 5km te lopen in een traag tempo. Dit ging, maar onderweg voelde ik toch een licht zeurderig gevoel opkomen. Dit konden we in het zwembad al snel wegwerken.

Zondagmorgend hetzelfde parcours gelopen met een extra 5km van een 2de wandelroute die de 1ste doorkruiste: met dat zalig lenteweer en in onbekend gebied was dit geweldig, veel vogeltjes, spechten en regelmatig andere joggers te zien: een ideaal terrein om te lopen met vele mogelijke routes. Ook dit keer moet ik zeggen dat het niet zonder dat ambetant gevoel was, maar we deden het rustigaan.

Maandag, terug werkendag en rustdag voor het lopen zodat het klagend gevoel wat meer kon wegtrekken.

Dinsdagavond een tempoloop gedaan van Oud-Turnhout naar Beerse (we moesten op oudercontact van Jolien en Christine moest daarna verderdoor naar de dansschool dus zou ik lopend huiswaarts keren). De eerste km's voorzichtig aftasten om vervolgens het tempo te handhaven: weer was het niet zonder dat naar gevoel maar het werd ook niet erger. Het deed trouwens deugd om eens wat meer voluit te lopen.

12 feb

De hartslag was vrij laag voor deze snelheden, dus de conditie is uitstekend.

Gisteren, rustdag en eigelijk overdag geen vervelend gevoel meer in m'n been, dus hopelijk is alles aan de beterhand.

Vandaag 9 km gelopen aan rustig tempo,  tijdens het lopen kwam dat gevoel toch af en toe de kop opsteken, maar eens thuis was dit direct over. Afwachten of morgen alles hetzelfde aanvoelt als deze morgend zodat we in iedergeval niet meer kwaad doen dan goed. Afhankelijk daarvan zal ik m'n programma voor het weekend bepalen, gelukkig heb ik nog een 9-tal weken voor D-day zodat alles nog op z'n plooi kan vallen.

20:33 Gepost door Wim in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Ben altijd jaloers op jullie mooie routes ,toch terug goed bezig hé !
gr jetty

Gepost door: Jetty | 16-02-08

9 weken tot D-Day ?? Dat is in jouw geval toch A(ntwerpen) Day :-) Succes !!

Gepost door: Bjorn Paree | 19-02-08

De commentaren zijn gesloten.