03-02-08

lopen, lopen en maar lopen

Gisteren heb ik mijn nieuwe loopschoenen wat ingelopen. Een duurloop van 14km was ingepland.  De Lilse Bergen heb ik maar vermeden omdat het daar toch te druk zou zijn met de Krawatencross.  Bovendien wilde ik mijn schoenen nog niet te vuil maken, nu ze nog mooi proper zijn, proberen we dat nog langer zo te houden. M'n tour passeerde wel langs de vaart (de onverharde kant) zodat dat ik daar toch af en toe de graskant moest opzoeken om geen natte voeten te krijgen. Na 66 minuten had ik 14.4 km afgehaspeld, een goede duurloop dus.

Vanmorgend stond er weer een superlange trage duurloop op het programma: 32km.  Om 8.45 uur vertrok ik met m'n oude loopschoenen aan, ik wist niet goed hoe nat het parcours erbij zou liggen. Het was nog lekker fris, gelukkig zorgde de opkomende zon voor een iets warmer gevoel. Het parcours was grotendeels mijn vertrouwde parcours voor de lange afstand gecombineerd met stukken van de mountainbike route aan de Lilse Bergen (rood en blauw). Onderweg toch nog enkele lopers, wandelaars, mtb'ers gezien. Zelfs een groepje MTB'ers van 8 die er nogal vandeeg op los vlamden. Blijkbaar hadden zij ook vaste tour, want ze combineerden stukken mtb-route en andere paden: we hebben elkaar dan ook 4 keer gekruist. Na 18km een korte plaspauze, en als ik terug moest vertrekken voelde ik me zo stram: ik geraakte precies niet meer vooruit, na een paar honderd meter zat ik terug in m'n ritme en was dit gevoel volledig weg.  Na 20km begon m'n hongergevoel wat op te komen, dus maar wat meer gedronken (ik had nix bij om te eten), na 25km voelde ik dat m'n beentjes toch wat moe begonnen te worden, die laatste 7km gingen nog vlot genoeg misschien omdat het allemaal toch langzamer ging dan normaal.  Na 2u51min was ik terug thuis, goed moe maar blij: een warme douche daarna kan dan toch zo'n deugd doen.  Deze namiddag nog even met Christine onze bogen gaan nakijken buiten op de schietstand: alles bleek nog tip top in orde te zijn.  Toch een groot verschil met lopen: hoe koud het ook is, met lopen heb je het na 10min warm genoeg terwijl het bij het boogschieten net andersom is, na 10min in de lichte wind met een waterzonnetje kan je al ferm koud krijgen.

Nu volgt een herstelweek voor het lopen : max. 50km zodat de spiertjes maar voornamelijk m'n knoken en gewrichten wat kunnen recupereren. We eindigen onze loopweek zelfs in Center Parcs: dus 's morgens wat warmlopen en veel in't water zitten zwemmen, glijden...3 feb

 

3feb

17:26 Gepost door Wim in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Alweer heel wat kilometerkes! 't Amusement in Center Parcs!!

Gepost door: Homer | 03-02-08

Ken dat gevoel, nieuwe schoennen en schrik om ze vuil te maken maar ja een keer moeten ze er toch aan geloven maar toch altijd proberen we om ze zo lang mogelijk mooi wit te houden.

Gepost door: Wim Geerts | 03-02-08

De commentaren zijn gesloten.