01-02-08

DOOR EN DOORNAT

Ik voelde me gisterenavond een verzopen kieke. Ik dacht weer of geen weer ik ga m'n vooropgestelde 10km lopen. En zo te horen was het alleen een beetje wind en nagenoeg droog.  Dus rond 20.30u m'n loopkleren aangeschoten en kon ik vertrekken.

Lap, net op dat moment is de drogere periode voorbij. In het begin was het nog te doen, lichte regenval met een stevige wind, dus vlug het loopparcours begonnen met wind in de rug en we zouden wel zien, van de regen had ik in m'n rug weinig last. Aan het kruispunt in Beerse draaide ik richting centrum, nu kreeg ik de wind langs opzij en wat later begon het dus lekker te zeiken met af en toe wat minder neerslag. Ik liep maar op den wilden boev, ervoor zorgend dat ik niet de vollen bak van voren kreeg (of toch niet voor lang)

Wat een rustige duurloop moest worden werd een tempoloop en na bij 44minuten was ik terug thuis: volledig doorweekt. Ik had een onderhemdje aan, een t-shirt en een loopvestje. Direkt alles uitgedaan wan m'n loopvestje woog precies 5 kg, m'n t-shirt was gewoon doornat en m'n onderhemdje nat, zelfs met hier en daar nog droge plekken. Ook de voeten, schoenen en broek waren zeiknat. Dus in adamskostuum naar binnengekomen, is eens iets anders dan met loopkleren aan nat van't zweet.

 Zo sluit ik januari af met 283.3 km af in 21 loopdagen. Een goede en al stevige start van 2008.

In Februari gaan de week km's nog met 5-10km stijgen en zal ik me meer concentreren op de interval en tempotrainingen die nu wat achterwege werden gelaten. Reden hiervoor is dat ik net m'n nieuwe loopschoenen ben gaan halen in Sportcity: de Asics Cumulus 9, het zou niet verantwoord geweest zijn om met die oude schoenen nog zware (lees snelheidstrainingen met een harde impact) belastingen te doen, zeker als er nu al 1420 km op staan.

EN IK HEB GISTEREN MEZELF INGESCHREVEN VOOR DE ANTWERP MARATHON

20:40 Gepost door Wim in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

da's pech hebben wij hebben gisteren gelukkig door de buien door gelopen

Gepost door: Wim Geerts | 01-02-08

't Was geen weer om een hond door te jagen en de Wim gaat dan lopen???!!! Ik moest nog wat taxichauffeur spelen voor ons gasten, en normaal tel ik dan de lopers die ik hier in de buurt tegen kom. Normaal zijn dat er minimum 10. Gisteren 0

Gepost door: Homer | 01-02-08

naar 't schijnt goed voor de haargroei ...

Gepost door: marc devloo | 02-02-08

Terug veel rood In Antwerpen , veel succes met de voorbereiding

Gepost door: Katrien | 03-02-08

De commentaren zijn gesloten.